Termék kategóriák

Házi mézes ostya anyák napjára

picture

A legemlékezetesebb ajándékok mindig az élmények, az együtt töltött idő – és a házi készítésű apróságok. Anyák napjára elkészíthetjük ezt a hagyományos holland ostyát, ami egy szép fémdobozban átadva kedves ajándék, ráadásul hosszú ideig eláll – már ha marad belőle, mert annyira finom – főként a szirup helyett mézzel készített változata –, hogy egykettőre elfogy, úgyhogy érdemes belőle dupla adagot készíteni.


Hozzávalók:

25 gramm friss élesztő
1 evőkanál langyos tej
125 gramm vaj
75 gramm porcukor
1 nagy tojás (szobahőmérsékletű)
250 gramm liszt
csipet só
olaj az ostyasütő/gofrisütő zsírozásához
40 dkg sűrűbb méz (például Mézesvölgyi napraforgóméz)
1 kávéskanál őrölt fahéj


Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a cukorral és a szárított élesztővel. Hozzáadjuk az egész felvert tojást, a tejet, az olvasztott vajat és egy csipetnyi sót. Összekeverjük, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk.

Letakarva kb. 45 percig pihentetjük.

Közben összekeverjük a mézet és a fahéjat.

A tésztából diónyi golyókat formázunk, és ostyasütőben (vagy gofrisütöben) megsütjük.

Miután kihűltek, a korongokat kettesével összeragasztunk fahéjas mézzel.

Ha szövegeinkből szeretne idézni, vagy azokat felhasználni, kérjük, írjon nekünk e-mailt: info@mezesvolgyi.hu